• MIDAS

Het ontstaan van Midas

Bijgewerkt op: 6 sep. 2021

De oorsprong van Midas begon ligt in 2016 toen wij, Christian en Menno, besloten zelf een zegelring te maken. Dit om zo een waardevolle herinnering te hebben aan onze studietijd die we samen hebben doorgebracht in Amsterdam.


Na het maken van talloze designs met traditionele signetten beseften we al snel dat hoe lastig het is om op een subtiele wijze een mooie, persoonlijke inscriptie te maken. Hoe maak je Iets echt tof en daadwerkelijk persoonlijk? In ons geval was dat muziek. In het specifiek 1 nummer dat eigenlijk onze hele tijd in Amsterdam goed samenvat.


Hoe krijg je zoiets complex als een muziekstuk op een zegelring?


Christian ging direct aan de slag om een visualisatie te maken dat geluidsfrequenties omzet in een zichtbare afbeelding. Een foto van geluid zou je het kunnen noemen. Dit wordt ook wel een spectrogram genoemd. Deze techniek ligt nog steeds ten grondslag van de muziek visualisaties die we nu gebruiken. Een stuk verder uitgewerkt voor het beste resultaat natuurlijk.


Circular audio spectrogram
De eerste audio visualisatie die we ooit gemaakt hebben.

Onze volgende vraag werd: Is het mogelijk om op nog meer manieren een persoonlijke herinnering tot sieraad te kunnen verwerken? Dit proces, van idee/moment/geluid naar fysiek object, fascineert ons tot op de dag van vandaag. Dus gingen we aan de slag met een hartslag, vingerafdrukken, de stand van de planeten en nog veel meer. Toen steeds meer mensen ons vroegen naar hun versie van wat wij maken besloten onze kennis als dienst aan te bieden.


Nu, sinds 2021 bestaat Midas de plek om jouw herinnering tot dierbaar sieraad te laten maken. Het is bij ons mogelijk om jouw perfecte juweel online te laten maken. We staan er dus ook erg voor open om met je mee te denken voor iets nog uniekers dan in ons assortiment te vinden is.

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven