Ontwerp van een subtiele zegelring. Ook voor vrouwen.

Een zegelring is een teken van klasse, traditie en plechtigheid. Vaak zijn ze groot (traditioneel 16x16 mm) en robuust. Toch hoeft een zegelring helemaal niet ouderwets te zijn. Sterker nog, een zegelring kan ook heel subtiel zijn.


Vooral vrouwen hebben aan ons gevraagd of we een zegelring voor vrouwen kunnen maken. Vandaag zijn we aan de slag gegaan om onze versie te maken van een nieuw soort zegelring.

We laten je graag zien hoe ons ontwerp proces in zijn werk gaat.


Stap 1 een goede basis

Allereerst zorgen we ervoor dat onze basisring staat. Na vele testen hebben we besloten onze ringen iets dikker te maken zodat deze een leven lang mee kunnen.


Stap 2 een canvas

Zodra onze basis staat hebben we een canvas nodig. Een plek waar we jouw dierbare herinnering op kwijt kunnen. Om genoeg werkruimte te bewaren maken we een signet van 16x4 mm.


Stap 3 een strakke afwerking

De subtiele, moderne zegelring vraagt om een strakke afwerking. Daarom ronden we de hoeken af en kiezen we voor een ronde ovale vorm.


Stap 4 Jouw herinnering

Voor dit voorbeeld hebben we het nummer Storm van Antonio Vivaldi (11:37) gebruikt en een vingerafdruk. Krijg jij al ideeën bij wat jij graag op dit model ring wilt zien? Neem contact met ons op.


Stap 5 Gieten in goud en zilver

Vervolgens hebben we de ringen laten gieten in het zilver en goud waarbij we we dit fantastische resultaat hebben gekregen. Dit model ring staat binnenkort voor je klaar in onze shop. Zin in.


27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven